Weź udział w Festiwalu Smaku
Po raz drugi do Wodzisławia Śląskiego zawitało najsmaczniejsze kulinarne wydarzenie w Polsce – Festiwal Smaku. Już od dziś, tj. 6 lipca do 10 lipca najsmaczniejsze restauracje i najsłodsze kawiarnie w mieście będą serwowały swoje popisowe dania w festiwalowych cenach.
Festiwal Smaku to kulturalno-kulinarne wydarzenie, które bardzo szybko rozwija się w kilkunastu miastach w Polsce. W ciągu pięciu dni będzie można spróbować dań w degustacyjnych porcjach i specjalnych cenach: przystawka + danie główne – 30 złotych, deser – 11 złotych, drink – 13 złotych.
Głównym założeniem wydarzenia jest zachęcenie lokalnej społeczności do odwiedzania nowych kulinarnych miejsc, odkrywania w sobie prawdziwego smakosza i przyjemne spędzanie czasu.
Lista wodzisławskich restauracji, które wezmą udział w Festiwalu Smaku oraz dania, które będę serwować w ramach Festiwalu:
- Restauracja Szwajcaria:
– przystawka: krem – kiszony burak, kiszony ogórek, kiszona kapusta
– danie główne: policzki wołowe, puree Dijon, kapusta, kalarepa, bekon, orzeszki ziemne
– deser: beza, owoce, lody, czarny bez
– drink – Kapitan Malina – rum, maliny, mięta, soda
- “Kamaro” pizza & restauracja:
– przystawka: bruschetta
– danie główne: stek wołowy smażony na kamieniu
– deser: lodowa pianka z musem malinowym
– drink: drink arbuzowy.
- Dworek Nad Stawem:
– przystawka: chłodnik zielony ogórek, oliwa koprowa, grzanka czosnkowa
– danie główne: ozór wołowym, puree z czerwonej kapusty, sos chrzanowy, duszona cebula, palona marchewka
– deser: Beza Pavlova
– drink: Summer Strawberry
- Krowa Mać Burgers Wodzisław:
– przystawka: grillowana kukurydza z masłem czosnkowym i siekana pietruszką + panierowane papryczki jalapeno dla zaostrzenia apetytu
– danie główne: Hawajska Krowa – świeża wołowina, grillowany ananas, szynka parmeńska, ser cheddar, roszponka, pomidor, sos mango curry, majonez
– deser: podawany warstwowo w szklanym pucharku – chia na mleku, mus truskawkowy, mus brzoskwiniowy, granola
Tagi:
Urząd Miasta
















Dodaj komentarz