Naczynia bufetowe dla profesjonalnej gastronomii.
Naczynia i inne akcesoria do bufetu są niezwykle ważnym elementem wyposażenia profesjonalnej gastronomii. Nie tylko pozwalają na serwowanie dań gościom, ale również na gustowne wyeksponowanie gotowych potraw. Naczynia bufetowe świetnie sprawdzą się nie tylko w firmach cateringowych, ale również w restauracjach, barach, jadłodajniach, hotelach oraz w innych punktach gastronomicznych. Podstawowe rodzaje naczyń bufetowych to między innymi: tace gastronomiczne, podgrzewacze stołowe, tace chłodzone, koszyki bufetowe, witrynki bufetowe, patery bufetowe, dozowniki bufetowe, etażery bufetowe, stojaki bankietowe, koryta drewniane, pojemniki bufetowe oraz naczynia i sztućce jednorazowe. Produkty tego typu są dostępne w różnych rozmiarach, wielkościach, kolorach i rodzajach, aby każdy klient mógł znaleźć dla siebie takie akcesoria, które spełnią wszystkie jego oczekiwania. Pamiętajmy o tym, że je się nie tylko ustami, ale również oczami, dlatego warto zadbać o to, aby podane dania były zawsze perfekcyjnie wyeksponowane.
Koszyki bufetowe - kiedy mogą Ci się przydać?
Jednym z ciekawszych akcesoriów, który jest nie tylko wielofunkcyjny i bardzo praktyczny, ale także gustowny i solidnie wykonany, są koszyki bufetowe. Te gadżety można kupić w wielu formach, kolorach i kształtach, dzięki czemu z łatwością dopasujemy je do wystroju całego stołu. Najczęściej możemy spotkać się z koszykami okrągłymi do pieczywa, a także tymi w kształcie prostokąta i owalu. Koszyki bufetowe mogą być wykonane z wielu różnych materiałów. W ostatnim czasie szalenie popularne stały się koszyki wykonane z rattanu i polirattanu, które pełnią niezwykłą funkcję dekoracyjną. Niektóre modele są dodatkowo wyposażone w wygodną w obsłudze pokrywę, co jest świetnym rozwiązaniem zwłaszcza podczas imprez, które odbywają się na świeżym powietrzu. Pokrywa stanowi skuteczne zabezpieczenie przed owadami. Alternatywą dla klasycznych koszyków są torby, głównie wykonane z materiału. One również mogą stanowić bardzo ciekawą ozdobę na zastawionym stole.
Wysokiej klasy naczynia i sztućce jednorazowe
Naczynia i sztućce jednorazowe od lat cieszą się sporą popularnością, gdyż są najlepszym rozwiązaniem na wszelkiego rodzaju imprezach plenerowych. Bardzo często możemy się z nimi spotkać także w barach szybkiej obsługi oraz w mniejszych punktach gastronomicznych i foodtruckach. Obecnie w związku z tym, że coraz większa liczba osób zaczyna przykładać większą wagę do ochrony środowiska, plastikowe naczynia i sztućce jednorazowe odchodzą pomału w niepamięć. Oczywiście, nadal są stosowane i często z nich korzystamy, jednak dużo lepszą alternatywą jest stosowanie sztućców i nauczyć wykonanych z papieru, drewna, mączki kukurydzianej, a nawet z otrębów pszennych! Warto zainwestować w naczynia i sztućce jednorazowe, które zostały wykonane z innych materiałów niż plastik, gdyż dzięki temu w jakimś stopniu przyczynimy się do ochrony środowiska naturalnego. Podejmujmy świadome decyzje i wybierajmy produkty eko, które są przyjazne dla ziemi. Naczynia i sztućce jednorazowe, podobnie jak większość naczyń bufetowych, są dostępne w wielu kolorach i rozmiarach.