Podziel się jedzeniem, przynieś je do społecznej lodówki
- Dodano 2021-01-07
Zamiast wyrzucać żywność, warto podzielić się nią z najbardziej potrzebującymi.
Zrób w sobotę zakupy na Ekobazarze
- Dodano 2020-11-13
Co sobotę w Wodzisławiu Śląskim, w miesiącach wiosenno-letnio-jesiennych, można wziąć udział w "Wodzisławskim Ekobazarze". Lokalne i ekologiczne produkty można nabyć w godzinach od 9:00 do 14:30.
Fosforan spożywczy, konserwanty i inne dodatki do żywności - co warto o nich wiedzieć?
- Dodano 2020-06-04
Podczas produkcji żywności stosuje się rozmaite substancje. Dzięki temu udaje się uzyskać określone właściwości produktu.
Termin wydawania żywności POPŻ
- Dodano 2020-05-14
Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim informuje, że 14 maja 2020 r. będą wydawane produkty żywnościowe.
Fosforany spożywcze - popularny dodatek do żywności
- Dodano 2018-05-30
Różnego rodzaju substancje spożywcze oznaczone symbolem E są niezmiennie obecne w gospodarstwach domowych.
MOPS wydał ponad 18 ton żywności!
- Dodano 2017-05-25
Osobom potrzebującym wydano ponad 18 ton żywności.
MOPS informuje o dostawie żywności
- Dodano 2017-03-20
MOPS informuje, że kolejna dostawa żywności w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2016 nastąpi 27 marca.
MOPS: Unijna pomoc dla potrzebujących
- Dodano 2017-02-23
Kolejne paczki żywnościowe trafiły do mieszkańców Wodzisławia Śląskiego. Tym razem pracownicy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej rozdysponowali blisko 4,5 tony artykułów spożywczych.
Szersze wsparcie z pomocy żywnościowej
- Dodano 2017-01-19
Od 2017 roku więcej osób będzie mogło skorzystać z pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.
Organizacje pozarządowe poszukiwane
- Dodano 2016-08-03
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wodzisławiu Śląskim poszukuje organizacji pozarządowych zajmujących się statutowo przeciwdziałaniem ubóstwu i wykluczeniu społecznemu do dystrybucji artykułów żywnościowych.